Планета железяка 3: Гори, гори ясно!

вкл. . Опубліковано в Блог makariv.com.ua

Рейтинг користувача:  / 0
ГіршийКращий 

В Україну біда не прийшла одна, спочатку війна, потім коронавірус, а тепер пожежі. Так, багато хто впевнений, що різні керівники хочуть приховати свої махінації з деревиною і підпалами створюють собі залізне алібі. Є резон в таких міркуваннях, але не потрібно тішити себе надіями, що якісь можновладці винні в цих проблемах. В більшості випадків, люди самі підпалюють суху траву, тим самим викликають небувалі пожежі.

Час від часу, кожен, хто їздить по нашому районі, спостерігає схожу картину. Люди згрібають сміття і палять його на городі, або взагалі де прийдеться. Або ще схожий натюрморт — стоїть ну дуже розумний чолов’яга біля дороги, і запалює торішню рослинність. Є такі веселуни, яким просто кортить спалити очерет на річках, озерах. Прикладів досить багато, тому можна зробити висновок, що керівники в черговий раз скористались необачністю людей, і зробили свої темні справи, просто потрапивши в необхідну течію.

Пояснювати щось таким людям — це зайва трата часу і своїх нервів. Близько десяти років їм детально пояснювали, втовкмачували в їх пустопорожні макітри, що пожежі призводять до загибелі рослин, тварин, але для них то дрібниця. Ну загине п’ятдесят зайченят, що тут такого? Стоїть таке опудало з надутими щоками, і оповідає тобі свою філософію, ну точно Сократ, якщо не він, то Аристотель. Для цих кініків не стоїть питання палити чи не палити, воно для них однозначне. Будим робити так, як наші предки!

Звичайно треба поважати своїх пращурів, багато мудрості вони принесли нам, але не завжди їхні принципи можуть використовуватися в сьогоденні. До того ж, клімат трохи змінився, для наших країв — це тепла безсніжна зима, суха весна, жарке літо і тепла осінь. Проблеми з водопостачанням нас чекають в майбутньому, але зараз зрозуміло, що низький рівень ґрунтової води, сухість, якою просякнуте все повітря, робить з невеликого возгорання ціле масштабне полум’я.

Людина вважає себе вищим створінням, яке може вирішувати жити іншим чи ні. Такі речі погано закінчуються, якщо заради власних хибних переконань знищуються цілі екосистеми, скоро проблеми прийдуть в кожен будинок, досить вже ґвалтувати планету.

Шлях боротьби з такими любителями яскравих відчуттів один — жорстке законодавство. Штрафи повинні бути просто захмарні, тоді будуть зважати на біосферу, на всі живі організми.

Крім того, можна дати відповідь ще на одне питання — чому ці підпали виникли нещодавно? Ще десять років тому в селах було численне поголів’я великої рогатої худоби. Тварини просто з’їдали всю рослинність, або їм викошували квітучі луки. На сьогодні корову можна побачити хіба що в зоопарку. Тому й існує проблема сухої трави, але якщо когось це так викручує, то викошуйте її. Ні, легше спалити, хто це хоче зайвий раз пріти?! Тому, за кожну диверсію проти планети треба буде відповідати, перед законом і своїми нащадками! Хіба не зрозуміло, що з кожним роком життя на Землі стає більш тяжким, а природа гине на наших очах, для своїх дітей ми залишаємо випалену пустелю?!

Але свідомі люди все ще залишились, якщо ви бачите спроби порушити законодавство, підпал, навіть не замислюйтесь, телефонуйте в поліцію. Хай представник нового філософського вчення пояснює «копам» свою позицію.