Прокляття Італії — коронавірус і невміння вибирати собі союзників

вкл. . Опубліковано в Блог makariv.com.ua

Рейтинг користувача:  / 0
ГіршийКращий 

До Італії сьогодні прикуті всі погляди світу. Тяжка криза в країні, викликана епідемією, хвилює всіх свідомих особистостей нашої планети. І на цьому фоні ми бачимо спецоперацію, яку проводять кремлівські гебешники – пошук союзника на Європейському континенті. І це якесь Дежавю - все це вже відбувалось на Апеннінському півострові. Італійці завжди вибирали не тих союзників,і через це страждали. Одним словом, вони потрапляли під роздачу «паровозом».

В часи Першої світової війни Італія була союзником Австро-Угорщини і Німеччини. Вільгельм II Німецький, Франц-Йосиф Австрійський та Віктор Емануїл III Італійський, якось ладнали до 1915 року. Хоч це й не були відносини ( L’amore è cieco ) – любов сліпить, через територіальні суперечки Австрії і Італії на Балканах. Та все ж, якось вони вживались. Коли почалась сама війна, не зважаючи на договір Троїстого Союзу, Віктор зберігав нейтралітет, оцінюючи ситуацію, вагався, на якому боці виступити. В 1915 році великий «бонус», який запропонувала Антанта схилив В.Емануїла на її бік.

Воювали італійці не дуже, так, по закінченню війни від Антанти вони отримали частину територій, але не те, на що сподівались. Тут принцип такий, зрадив раз, зрадить знову. Ніхто не довіряє таким особистостям, які невпевнені в своїх силах, занадто меркантильні Bastardo. Це не стосується всієї нації, але участь у війні принесла на Апенніни розруху та нещастя.

В Другій світовій Беніто Муссоліні був союзником Гітлера. Знову та ж «флорентійська трагікомедія». В самі тяжкі дні 1943 року італійці бунтують проти Беніто, Південну частину Апеннін звільняють союзники. На Півночі, визволений німецьким спецназом пан Муссоліні, організовує нестабільне державне утворення. Його частина підтримує Гітлера, а Королівська Південна ‒ союзників. Це вже десь було! Наслідки вже відомі – занадто драматичні, щоб їх оголошувати.

Сьогодні новий сильний лідер викликає прихильність у італійців Іncasinato Вова Путін. Звичайно росіяни «хайпонули» під час кризи. Італія знову хоче зняти санкції з Московії, але товаришувати з Європейським Союзом. Удачі! Щось таке вже траплялося в минулому, згадайте, любі італійці, чим це закінчувалось!

Мабуть італійці, в силу своєї анархічності, емоційності, ніколи не зможуть побудувати чітко централізовану державу. Завжди будуть виникати політичні кризи, корупція, економічні негаразди. Тому вони будуть психологічно тягнутись до диктаторських авторитарних режимів. зауважувати, як там все чітко, зрозуміло! Це через незнання, якби вони пожили в СССР або путінський Росії, вони б зрозуміли, що це мильна бульбашка, «надування щік» і піар. Хай венеціанець сходить в публічний туалет за Нижнім Тагілом. Йому потрібно буде надавати реанімаційну допомогу, і на цьому любов до «сильних особистостей закінчиться». Non и tutt’oro quel che luce (Не все те золото, що блищить).

Закликаємо італійських братів не піддаватися на провокації кремлівських бандитів. Допомогу беріть, нічого не обіцяйте – Vivi. Lotta. Amа (Живи! Борись! Люби!).