Забобони та їх практична сутність

вкл. . Опубліковано в Блог makariv.com.ua

Рейтинг користувача:  / 0
ГіршийКращий 

Кожна людина, в своєму житті, хоч раз звертала увагу на народні прикмети чи то забобони. Є, звичайно, серед них цікавий матеріал, який зроблений на основі вікових спостережень – це дійсно народна книга знань, яка передається з покоління в покоління. Є й такі прикмети, які не можна пояснити наукою чи здоровим глуздом, але ця категорія більш відноситься до містичного спрямування. Але існують такі перестороги, які в собі несуть тільки купу питань, відрізняються відвертою безглуздістю.

  • Уявлення про чорного кота. Про нещастя, коли такий котик перебігає дорогу знає кожний школяр. Таке несприйняття бідної тваринки йде з середньовіччя, коли він вважався посланцем «темряви». Хочемо розвіяти ваші уявлення: чорний котик має ідентичні біологічні показники, що й білий. Єдине, від чого може постраждати людина при зустрічі з хвостатим, тільки від своєї власної реакції, коли буде плювати через всі плечі, може зачепити перехожих. А ті, в свою чергу, можуть не зрозуміти правильних поривів і, як заведено в нашому суспільстві, «перезавантажити вам жорсткий диск».
  • Не ходити під драбиною. Ну тут ми погоджуємся. Навіть у наших пращурів були уявлення про техніку безпеки. А тепер це дуже важливе питання. Будете вештатись під східцями – молоток електрика може надовго ввести вас в стан «розмитої дійсності».
  • Розсипана сіль. В давні часи, цей продукт коштував досить дорого, тому й така пам'ять прийшла до нас з глибини віків. Якщо ви розсиплете цю речовину, ви будете відповідати тільки перед собою або перед своєю другою половиною за «кривизну своїх клешень».
  • Не виносити сміття ввечері. Це повір’я, мабуть, придумали жінки в радянський час, бо чоловіки таким чином могли пропасти на кілька днів, в кращому випадку. Якщо вас влаштовує сморід запліснявілого крохмалю – то це тільки ваш вибір.
  • Вдача від чотирилистника або цвіту папороті. Тут є серйозні застереження: будете пхати до рота будь-які речовини, можете схопити «якийсь коронавірус». Китайці теж люблять «поїдать» нікому невідомі продукти і тепер за це розраховуються сповна.
  • Посидіти на дорогу. В далеку дорогу це може вам допомогти тільки тим, що ви залишитесь дома, запізнившись на свій транспорт. Але не жалкуйте за якимось там пірамідами, краще заїдьте на Петрівку ввечері, там гори матеріалів людського виробництва.
  • Кидати монетки, щоб повернутись. Це хороша традиція, яка соціально підтримує місцевих безхатченків.
  • Наступити на ногу. Це практичний забобон, якщо людині віддушити ногу, вона може інтуїтивно відреагувати фізичною активностю і тоді, про дружбу між вами, не може бути й мови.
  • На Новий Рік загадувати бажання. Цілком позитивна вистава, яка тільки робить це веселе свято, ще більш приємним. А чи здійсниться, то вже діло десяте.
  • Чешиться ніс. Просто, можливо, у вас нежить, а лікуватися ви будете народними високоградусними препаратами, тому тут все логічно.

Не будьте недовірливими, вірте в себе! Якщо переконати себе, що три побачених за день чорних Ауді – це не добре, так воно і станеться. Більше позитивних думок, які завжди матеріалізуються в щось хороше!