Вірусна пандемія або світова істерія!

вкл. . Опубліковано в Блог makariv.com.ua

Рейтинг користувача:  / 0
ГіршийКращий 

Сьогодні немає, напевно, на планеті людини, яка не знала б про страшний вірус з Китаю. Ця ситуація нагадує постапокаліптичний серіал - "Останній корабель", який стає пророчим. Уявіть собі, що більшість живих організмів на планеті може знищити не ядерна війна, не стихійне лихо, а вірусна пандемія. Звичайно, не треба завчасно панікувати. Але для цього треба знати деяку інформацію про хворобу.

 

Характеристика

Коронавірус - найгостріша вірусна патологічна інфекція. Передається - повітряним шляхом. Природній прояв вірусу, переважно у тварин: свині, корови, кури і так далі. На сьогодні наймасовіше поширений в Китаї, конкретніше в місті - Ухань. Найменування хвороби - 2019 - nCoV. Учені вважають, що першими збудниками стали - морепродукти.

Захворювання украй небезпечне, тому що передається від людини до людини, швидкими темпами. Видів коронавірусів - близько тридцяти дев'яти. Причина появи коронавіруса (збудника SARS - гострий респіраторний синдром) - мутації. Є думка учених, що носіями його були змії або кажани. Схильність: люди із слабким імунітетом, діти, літні люди.

Симптоми

Починається дуже гостро. Слабкість, головний біль, втома, висока температура, лихоманка, задишка, сухий кашель, біль в грудях. Інкубаційний період від двох до трьох днів. Основним проявом інфекції вважається виникнення сильних водянистих виділень з носа. Людині важко дихати. Для людей із слабким імунітетом, дітей характерна поява: лімфатичних вузлів на шиї, болі в горлі, кашлю, кон’юнктивіту. Також вражається шлунково-кишковий тракт, що, у свою чергу, супроводжується шлунковими болями, нудотою, блювотою і так далі. Далі вірус переходить в пневмонію, вражає легені. Протікає дуже швидко, миттєво поширюється, величезна кількість летальних випадків.

Профілактика і діагностика

При перших симптомах просто біжіть в клініку, а якщо до цього були в Азії, можливість зараження зростає в рази. Як виявити: лабораторні дослідження крові, перевірка рентген-апаратом. Обов'язкове лікування в стаціонарі.

Для профілактики слід дотримуватись наступних правил:

·         Уникайте контакту з тваринами та хворими.

·         Загальна гігієна організму.

·         Миття рук з милом, дезінфекція і т. д.

·         Не їжте недоварених водних продуктів.

·         Термічна обробка будь-якої тваринної їжі.

·         Відмовтесь від поїздки в Азію.

Реакція світу на пандемічний вірус

Представники влади Китаю запевняють, що вжиті всі заходи профілактики розповсюдження, закриті на карантин деякі міста, аеропорти, вокзали. По всій Азії в аеропортах проводиться перевірка температури пасажирів. В США також посилені міри запобіжних медичних заходів, особливо пасажирів, прибуваючих з Азії. На 26 січня 2020 року США, Франція, Японія повністю евакуює своїх громадян з міста Ухань.

 Мені цікаво, чи ведеться в Україні статистика, хоч приблизно, скільки наших громадян перебуває у Китаї, конкретно у місці Ухань?!Чи проходять перевірку товари, привезені з Китаю, особливо контрабандним шляхом?! На 25 січня 2020 року у аеропорту Бориспіль пасажири з Азії проходили контроль спокійно, ніхто не перевіряв їх температуру, або будь-які інші симптоми. На ранок 26 січня з’явилась інформація, що в аеропортах буде відбуватись перевірка температури тіла всіх пасажирів. Тільки зараз влада відреагувала на загрозу, вже пройшло кілька тижнів після виявлення перших ознак вірусу. Безпечність приводить то тяжких наслідків.