Козацька слава живе у серцях

вкл. .

    Цього тижня на стадіоні Мотижинського ліцею відбулися вже традиційні районні спортивні змагання „Нащадки козацької слави". У них взяли участь 24 школи. Юним козачатам, а це учні 6-11 класів, побажали успіху завідуючий районним відділом освіти райдержадміністрації Віктор Гартфіль, депутат районної ради Ігор Сухенко та Мотижинський сільський голова Ольга Сухенко. Змагання проводились у шість етапів.
 
 
    Насамперед, журі вирішило визначити найкращих знавців історії українського козацтва. Відмінно впорались з тестовими завданнями учні Червонослобідської, Великокарашинської шкіл, Мотижинського ліцею та Ніжиловицького НВО. У стрибках на скакалці від кожної школи брали участь по три дівчинки. Перше місце вибороли юні козачата Ніжиловицького НВО, друге - Новосіл-ківської, третє - Червонослобідської шкіл. Переможцями в стрибках у довжину з місця, в яких змагались по три дівчинки та по три хлопчики з кожної школи, стали команди з Копилова, Великого Карашина, Комарівки та Мака-рівськоїЗОШ№2. На етапі човниковий біг перше місце виборола Макарівська №1, друге - Пашківська, третє - Копилівська школи.
    Найбільш напружена боротьба розгорнулась в суперництві з перетягування каната. Хлопчаки намагались довести хто сильніший, упертіший, витриваліший. Організатори використали олімпійську систему (програв - вийшов з гри), яка швидко наближала сильніших до перемоги та принесла успіх командам Мотижинського ліцею, Великокарашинської та Лишнянської шкіл.
    Останнім етапом змагань була естафета, яка складалась з перенесення вантажу, стрибків по купинках, бігу переставним кроком з кругом та через паркан, „стрибунця", „повзунка", чехарди, гри з м'ячем, доставки пакета. Кожен з цих етапів вимагав згуртованості команди, точності, взаємопідтримки, уважності. Перемогу здобули серед шкіл І-ІІІ ступенів Копилівська, Макарівська №3 та Андріївське НВО; серед шкіл І-ІІ ступенів - Фасівська, Наливайківське НВО та команда з Небилиці.
    За загальним сумарним результатом всіх етапів призові нагороди змагання здобули серед шкіл І-ІІІ ступенів Копилівська, Великокарашинська та Макарівська №3, серед шкіл І-ІІ ступенів Фасівська, Борівськета Наливайківке НВО.
    Команда з Копилова удостоєна честі представляти район на обласних змаганнях „Нащадки козацької слави".