Вічна пам'ять про героїв - нетлінна у віках

вкл. .

    У розмаїтті зелені й квітів відзначили День Перемоги жителі району. Та радість святкування все ж затьмарювало відчуття малочисельності ветеранів війни у колоні, бо з кожним роком їх стає менше й менше. Та пам'ять про героїв нетлінна.
    Урочистий мітинг з нагоди 63-ої річниці Перемоги над фашистсько-німецькими загарбниками у райцентрі відкрив Макарівський селищний голова Г. П. Здольник. З словами безмежної вдячності до фронтовиків звернулися голова рай-держадміністрації В. М. Горбик, голова районної ради М. Д. Вараницький, голова Макарівської районної організації ветеранів України В. К. Янковський...
 
 
    Промовці щиросердно дякували фронтовикам, усім, хто здобув перемогу в жорстоких боях на фронтах, відважно боровся в тилу ворога в партизанських загонах та підпіллі, хто самовіддано трудився заради вікопомної перемоги надворогом, бажали здоров'я, злагоди, добробуту кожній родині. Призовник Я.Кравчук запевнив старше покоління, що нинішня юнь гідно нестиме естафету батьків, оберігаючи мир і спокій України. Віддаючи данину пошани воїнам-визволителям, односельцям, що полягли на фронтах, захищаючи Вітчизну, у хвилині мовчання завмер майдан. Настоятель Макарівської Ільїнської церкви Андрій відслужив молебень за загиблих біля обеліска слави. Ветерани війни, праці, керівники району, жителі Макарова та гості поклали до пам'ятників вінки й квіти.
    Святкування продовжилося у парку, де для славних переможців накрили столи. Скуштували вони й традиційну солдатську кашу.
    Як на замовлення, прекрасний сонячний травневий день обдарував весняним теплом. І статечні люди, і молодь, дітлахи - правнуки ветеранів, для яких не до кінця зрозуміла велич Дня Перемоги, - всі пройнялися подихом світлого щастя й радості. Тож довго тривало у парку масове гуляння. Дітвора швидко освоїла гойдалки. Ввечері небо осяяли залпи святкового різнокольорового салюту. При звуках його защеміло серце ветеранів, бо нагадав він їм той переможний - 1945-го.