Новини. Офіційно

вкл. .

ЕЛЕКТРОЗВ'ЯЗОК ДІЄ
2 квітня голова районної ради М.Вараницький провів робочу зустріч з начальником відділу державної виконавчої служби у Макарівському районі О.Добрянським, начальником ВАТ «Укртелеком» ЦЕЗ №9 цеху електрозв'язку №12 В.Коробком, Яблунівським сільським головою К.Макій з питання щодо функціонування електрозв'язку в с.Яблунівка. Питання вирішено позитивно.
 


ЗАСІДАННЯ ПОСТІЙНОЇ КОМІСІЇ

3 квітня відбулося засідання постійної комісії районної ради з питань екології та ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи. Були розглянуті питання екологічної ситуації у районі, обліку осіб, що постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи, станом на 1 квітня та їх оздоровлення у 2006-2007 роках та на 2008 рік, а також забезпечення постраждалих від аварії на ЧАЕС лікарськими засобами, телефонним зв'язком, надання пільг для цієї категорії осіб. З інформацією виступили головний лікар ЦРЛ П.Сидоренко, голова районної спілки інвалідів Чорнобиля Л. Корж. Розглянувши інформацію відділу у справах захисту населення від наслідків чорнобильської катастрофи управління праці та соціального захисту населення раидержадміністрації щодо оздоровлення осіб, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, в 2006-2007 роках та на 2008 рік, комісія вирішила: 1. Розробити та затвердити на сесії районної ради районну програму «Охорона довкілля», до підготовки якої залучити депутатів районної ради. 2. Доручити депутату районної ради Райді М.І. вивчити питання забезпечення безкоштовними путівками для оздоровлення постраждалих від наслідків чорнобильської катастрофи всіх категорій та доповісти на наступному засіданні комісії. 3. Сидоренку П.А. - головному лікарю ЦРЛ надати в районну газету «Макарівські вісті» для опублікування інформацію-роз'яснення щодо порядку та проблемних питань забезпечення безкоштовними лікарськими засобами постраждалих від наслідків чорнобильської катастрофи. 4. Доручити депутату районної ради Ткаленку А.В. вивчити питання забезпечення безкоштовними лікарськими засобами постраждалих від наслідків чорнобильської катастрофи, зокрема роботу спеціалізованих аптек району по видачі безкоштовних ліків, та доповісти на наступному засіданні зазначеної комісії. 5. Членам комісії подати до районної ради свої пропозиції щодо місця розташування пам'ятника жертвам Чорнобиля.


У ПОЛІ ЗОРУ - БЛАГОУСТРІЙ

4 квітня виконуючий обов'язки голови раидержадміністрації В.Горбик спільно з головою районної ради М.Вараницьким, за участю заступника голови раидержадміністрації П.Левковського, Макарівського селищного голови Г.Здольника та начальника районного виробничого управління житлово-комунального господарства А.Соломенка провів нараду з питання благоустрою та вивезення сміття з приватного сектора населених пунктів, що входять до Макарівської селищної ради.


УГОДА ПРО СПІВПРАЦЮ

7 квітня начальник відділу у справах сім'ї та молоді раидержадміністрації О.Мельніченко та директор районного Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді В.Васильєва уклали угоду про співпрацю з громадською організацією «Центр духовного, культурного та ділового розвитку» з метою спільної роботи щодо проведення інформаційних заходів та змістовного дозвілля молоді району.


НА ЧАСІ - ВПРОВАДЖЕННЯ СІМЕЙНИХ ФОРМ ВИХОВАННЯ

7 квітня заступник голови раидержадміністрації О.Майстренко провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів раидержадміністрації. Розглянуто питання реформування закладу для дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування з метою впровадження сімейних форм виховання та будівництва в смт Макарів закладу нового типу для дітей, проведення рейдів-інспектування сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, та благоустрою територій навчальних закладів та закладів культури району.