З Днем Святого Валентина!

вкл. .

Свята, якими б вшановувалось кохання, були практично в усіх народів світу, але офіційним вважається саме 14 лютого. Якщо заглибитися в історію та релігію, то стане очевидним, що свято хоч не язичницьке, та й не православне. Воно католицьке.

Отож, щодо виникнення дня «сентиментальних подарунків» і «солодких поцілунків» існує красива легенда.

 

Йшов,приблизно,269 рік. На той час, на чолі управління Римською імперією стояв Клавдій II. Сталося так, що радикально настроєна римська армія мала гостру нестачу солдатів, на що імператор вирішив цю проблему по-своєму -повністю скасував шлюби. Але, здається, і дурному зрозуміло, що чисельність закоханих від цього не постраждала. Звісно, таким вчинкам завжди знайдеться гідна «опозиція».Один священнослужитель на ім'я Валентин взяв на себе відповідальність таємно вінчати закоханих! Він сприяв примиренню тих, хто розсварився, і обожнював надсилати листівки обраницям своїх підопічних. Натомість, доведений до відома, імператор дуже розлютився і вирішив покарати священика за його своєрідну «злочинну діяльність».Та й на цьому трагедія не закінчилася;справа в тому, що наш герой сам був закоханий в доньку тюремника. Перед карою він написав їй листа з освідченням, зазначивши в кінці лише «Твій Валентин».

Отож, як християнського мученика, Валентина було канонізовано католицькою церквою, а вже в 496 році, 14 лютого оголосили днем святкування ДСВ!

ЦІКАВІ ФАКТИ:

- В Данії закохані пересилаються невеличкими «гербаріями» =D, зокрема засушеними квітами =)

- Традиція дарувати подарунки для декого переросла у великий бізнес

- В Британії незаміжні жінки визирають у вікно, ще до світанку, аби побачити судженого, як говориться в повір'ї.

- французи ж, наприклад, не шкодують грошей на «аля коштовності» для своїх половинок =)

- В Японії інтерпретація цього свята нагадує «Чоловіче 8-ме березня», на додачу з кілограмами солодощів, шоколаду.

- Напевне, саме через той прощальний лист Валентина і пішов звичай надсилати один одному привітання на витончених листівочках - валентинках.


Тому, якщо ви досі сидите вдома або в задушливому офісі, де, не дивлячись на сніг за вікном і морозну погоду, показує +30 С-мерщій тікайте! У вас є кілька годин, щоб добросовісно ви- клянчити відгул або непомітно змитися. Перед вами, як там кажуть. «рог изобилия» перспектив! Адже ніхто окрім вас самих не може знати, чим скінчиться сьогоднішній день, повільно перетікаючий у вечір ;-)

З днем червоних троянд і численних поцілунків! Не бійтесь стріл Амура-З ДНЕМ ВСІХ ЗАКОХАНИХ ВАС! =)