Міжнародний день стоматолога

вкл. .

Традиція святкувати 9 лютого МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СТОМАТОЛОГА стрімко набирає обертів практично в усьому світі.
Справа в тому, що на це число випадає день Аполлонії, яку було внесено до рангу святих в 300 році.
Як зазначає література, Аполонія - дочка поважного олександрійського чиновника, яка вірувала в Ісуса Христа. Противники християнства, язичники, вважали, що дівчина подавала поганий приклад «опонентам», щомали притримуватись думки про божественне походження свого імператора. Аполлонію піддали жорстоким катуванням: намагаючись примусити зректися християнства, їй повиривали абсолютно всі зуби. Бідолашна відстоювала думку ціною жахливих погроз про спалення живцем, а коли таки вмовила катів розв'язати їй руки, аби виправдати надії більшості щодо нав'язливих релігійних вподобань, то самотужки кинулась у вогнище. Цей героїчний протест з трагічним кінцем відбувся 9 лютого 249 року.
 
Але час, як відомо, породжує легенди. Звісно, враховуючи його великий проміжок, сучасники можуть заперечувати існування подібних історій, та в народі говорять, якщо помолитись святій, чи то вимовити її ім'я в хвилини зубного болю-він одразу ж стихає.
ПРИМІТКА: вчені довели, що стародавні стоматологи застосовували перші бормашини близько 9 тис. років назад.
Отож, якщо вам давно вже не дає спокою якийсь там «верхній 32-ий»,то ви, на разі, маєте 2 варіанти: 
  1.  Молитися на св. Аполлонію і промовляти її ім'я 24 год. на добу ( Боронь Боже, ревнива(-ий) кохана(-ий) щось не те нашифрує..)
  2.  Піти до будь-якої стоматологічної клініки, щиро посміхнутися медперсоналу на все те, що лишилось у ротовій порожнині до ваших «...дцяти», вручити якщо не *цукерки черговому лікарю, то хоча б троянди асистенткам.(Вони вам віддячать, повірте;-)

*шоколадні цукерки можуть спровокувати карієс =) БУДЬТЕ ПИЛЬНИМИ!