Перше в Україні професійне гольф-поле буде на Макарівщині

вкл. .

Нещодавно відбулося закладення каменю у будівництво першого професійного гольф-поля в Україні - "Royal Kyiv Golf Club". Потреба у створенні професійного корту виникла вже давно.
Перша письмова згадка про гольф, яку прийнято вважати початком офіційної історії гри, відноситься до 1457 року. Його історичною батьківщиною прийнято вважати Шотландію, хоча Китай, Індія, Франція та Англія мають свою версію походження цієї гри. На сьогодні у гольф грає понад 50 млн. чоловік у всьому світі, щорічно відкривається близько 1000 нових гольф-полів. Стрімко гольф розвивається у наших сусідів: Росія на сьогодні має 6 гольф-полів, Польща - 13, Чехія - понад 70.
Вивчивши особливості ландшафту та містобудівну ситуацію, фахівцями була обрана територія 150 га землі, що розташована між населеними пунктами Копилів та Северинівка.
Проект передбачає два основних етапи роботи: перший - до вересня 2008 року планується завершити будівництво поля на 18 лунок, де проводитимуться міжнародні змагання, та клубного будинку. На другому (2008-2009 pp.) - заплановано будівництво ще одного поля на 9 лунок та гостьових котеджів. Таким чином, у 2009 р. в Україні з'явиться професійне гольф - поле міжнародного рівня з USGA стандартами, академія та школа гольфу на шість лунок.
Фінансування, розробку та будівництво висококласного центру під назвою "Royal Kyiv Golf Club" взяла на себе група компаній "GV". Головним завданням проекту є будівництво професійного гольф-корту, культурно-туристичного комплексу європейського класу, що відповідав би вимогам міжнародних стандартів. У центрі будуть споруджені об'єкти інфраструктури: готель, клубний дім, автостоянка. Згідно маркетингових досліджень, середній вік членів клубу складатиме 40 років. Саме тому проект передбачає місця для відпочинку та розваг для клієнтів та їх родин.
Успішна реалізація цього проекту сприятиме покращенню іміджу України, стане вагомим стимулом для становлення гольфу в нашій країні. А для нашого району відкриває нові шляхи соціально - культурного розвитку, туризму та поповнення місцевого бюджету.
 
Макарівські вісті